Reis i AlpeneAlpene er en av Europas mest populære steder å feriere fordi det er flott både om sommeren og om vinteren. Området har store fjell, vakker natur og lite mennesker, som gjør det ideelt for fotturer om sommeren og skikjøring om vinteren.

Hva er Alpene?

Alpene er Europas største fjellkjede. Alpene er ikke bare et par topper, men et stort fjellområde som er innom 7 land. Østerrike, Italia, Frankrike, Sveits, Slovenia, Tyskland og Liechtenstein har alle deler av Alpene innfor sine landegrenser. Området dekker rundt 200 000 kvadratmeter. Det er argumenter for eller i mot Alpene som Europas høyeste fjell. Mont Blanc ligger i Alpene og er 4809 meter over havet. Andre mener at Elbrus heller er Europas største fjell med sine 5642 meter over havet. Diskusjonen går med andre ut på om Elbrus, som ligger i Kaukasus, er en del av Europa eller om det er en del av Sentral Asia.

Byer i Alpene

Alpene er et flott område som det er verdt å utforske. Her er det flotte byer som du kan oppleve ekte Alpekultur i. Området har også et egent språk som høres ut som en blanding av tysk, fransk og italiensk. De største byene i Alpene Grenoble, Innsbruck, Trento og Bolzano. På randen av Alpene finner du også Graz, Brescia, Genève og Salzburg. Liker du storbyer så finner du Wien, Milano og München rett utenfor Alpene. Alle byene har sin egen kultur, noen har egne fotballag og de fleste har en lignende, men flott mat- og vinkultur.

Alpene og natur

Mange glemmer at Norge ikke er det eneste landet i verden med flott natur. Liker du fjell og elver finner du dette i Alpene. Etter Norge og Island har Alpene de største isbreene i Europa. Alpene har med andre ord steder med snø året rundt og flott tilgang på vann hele året.

Alpene er kjent for sine flotte slalåmbakker og nydelige skisteder. Er du en som liker å stå på ski er det viktig at du kaster deg utfor de flotte bakkene i Alpene også. Her er det nydelig utsikt. Det er ikke noe problem å komme seg til stedene med fly og bil. Mayrhofen i Østerrike er et kjempested for å stå på ski. Söll er også et sted i samme land med bakker som dekker mer enn 250 kilometer. Du kan med andre ord stå hele dager uten at du trekker å oppleve de samme stedene dag etter dag. Alpene er stedet for deg som liker å komme deg opp i forskjellige bakker. Lei en bobil eller en bil og kjør i mellom stedene. Ta et par dager et sted og et par dager et annet sted uten problem.