Pakkeliste for fjelltur i AlpeneAlpene er et enormt fjellområde som krever at du er på vakt og er forsiktig når du ferdes i det. Mye kan oppleves når du er på tur. Spesielt turer hvor du selv går og er borte fra sivilisasjonen noen dager er viktig for ditt ve og vel. Vi har laget en pakkeliste over ting som er viktig å ha med seg på tur i Alpene.

Klær

Klær er viktig å ha med seg på alle turer. Hva slags klær som trengs avhenger av hvor du skal på tur og hvilken årstid det er. Noen klimaer er alltid kaldt uansett når på året det er, men i Alpene er det stor forskjell på om du tar turen om sommeren eller vinteren. Sommer er den mest vanlige sesongen for en fjelltur. Det er fortsatt viktig at du kler deg godt. Ta med:

  • Undertøy.
  • Tykke sokker
  • Stor og tykk ullgenser
  • Vanntette ytterklær
  • Fjellsko

Sove

Det er viktig med søvn på tur. Hvor du sover bestemmer hva du tar med deg på turen. Liker du å sove på fjellhytter kan det være greit å ta med seg en sovepose, eller så har fjellhytter også dyner og puter i disse dager. Vi foretrekker og anbefaler telt. De gir en helt annen fleksibilitet. Ta derfor med deg et telt eller øks og tau (da kan du lage deg en gapahuk). Sovepose er det enkleste å sove i mens liggeunderlag er fint for deg som liker å ha det litt mykere enn det bakken tilbyr.

Mat

Mat og drikke er helt essensielt på tur i Alpene. Kokeapparat, utstyr til bål, øks og tau gir deg alt det du trenger for å lage varm mat. Du kan også enkelt ta med deg frysetørket mat eller hermetikk for å slippe problemet med at fersk mat kan gå i stykker. Ta også med vannflaske og termos, samt toalettsaker og toalettpapir.

Ekstra utstyr

Mat, klær og noe å sove i er det helt elementære på tur. I tillegg anbefaler vi myggmiddel og solkrem. Solkrem anbefales sommer som vinter. Ta også med et reparasjonssett, plastposer, kniv, hodelykt, kart, kompass og fyrstikker. Alt dette kan brukes for å komme over de små utfordringene du kan støte på i hverdagen, som ødeleggelser i telt, presenninger, og våte klær. Plastposer i våte sko slik at skoene føles tørre å gå i med ullsokker.